Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Germania a fost deconspirat un grup care punea la cale o lovitură de stat

© Sputnik / Denis AslanovMilitari germani, arhiva foto
Militari germani, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Abonare
25 de persoane au fost reținute în Germania sub suspiciunea de tentativă de lovitură de stat.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Presa scrie că 25 de persoane au fost reținute în Germania miercuri sub suspiciunea de tentativă de lovitură de stat.
De asemenea, a fost reținut și un fost deputat al partidului Alternativei pentru Germania, Malzak-Winkemann , care ar urma să devină „ministrul justiției” în eventualitatea în care grupul de complotiști ar fi preluat puterea, susțin autoritățile germane.
Tot azi unitatea antiteroristă GSG9 desfășoară raiduri în toată Germania, în special în Berlin, Bavaria, Baden-Württemberg, Saxonia, Hesse și Thuringia, în căutarea complotiștilor și a probelor.
Complotiștii fac parte, potrivit informațiilor oficiale, din mișcarea „Cetățenii Reichului” (Reichsbürger).
În cadrul operațiunii contra presupusului complot, aproximativ 3.000 de polițiști percheziționează peste 130 locuințe, oficii și depozite din toată țara, inclusiv poligonul Comandamentului Forțelor Speciale din Baden-Württemberg.
Complotiștii ar fi planificat preluarea prin forța a puterii printr-un atac armat asupra parlamentului federal și arestarea mai multor politicieni.
Potrivit presei, rețeaua de complotiști ar include 52 de persoane. Între altele, forțele de ordine îl suspectează și pe prințul Henric al XIII-lea al Turingiei, precum și pe fostul membru al Parlamentului german Birgit Malzac-Winkemann. De asemenea, a fost arestat și un fost comandant al unității de parașutiști, de 69 de ani, Rüdiger von P. Au fost reținuți deja oficiali de rang înalt.
Potrivit anchetei preliminare, se verifică dacă grupul are conexiuni cu Rusia.
Cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Internațional
Cenzură la nivel înalt în SUA sau cum Twitter l-a deservit pe Biden
Fluxul de știri
0