Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cenzură la nivel înalt în SUA sau cum Twitter l-a deservit pe Biden

Cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful Twitter, Elon Musk, a publicat prin intermediul jurnalistului Matt Taibbi informații care arată că Twitter a lucrat împreună cu echipa candidatului la președinție de atunci, Joe Biden, eliminând tweet-uri pe care echipa Biden dorea să le șteargă.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Watergate pentru Joe Biden: au apărut ”Dosarele Twitter” unde Elon Musk dezvăluie mecanismul prin care echipa Biden a cenzurat informațiile despre fiul președintelui SUA.
Musk a declarat că a decis să facă publice aceste informații pentru că era "necesar să restabilească încrederea publicului" în platformă după ce aceasta a cenzurat reportajul bombă al New York Post despre laptopul lui Hunter Biden cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 2020.
Musk citează mai multe tweet-uri ale jurnalistului Matt Taibbi pe Twitter unde se explică faptul că Twitter a fost "încet-încet forțată să adauge ... instrumente de control al discursului [care] au fost concepute pentru a combate spam-ul și escrocii financiari".
"Încet, în timp, personalul și directorii Twitter au început să găsească din ce în ce mai multe utilizări pentru aceste instrumente. Persoane din afară au început să solicite companiei să manipuleze și ele discursul: mai întâi puțin, apoi mai des, apoi constant", a spus Taibbi.
"Până în 2020, cererile din partea terților de a șterge tweet-uri erau o rutină. Un executiv îi scria altuia: „Mai multe de revizuit de la echipa Biden”. Răspunsul venea înapoi: „S-a rezolvat” ", așa descrie jurnalistul mecanismul cenzurii de la Twitter.
"Celebrități și necunoscuți deopotrivă ar putea fi eliminați sau revizuiți la ordinul unui partid politic", a continuat Taibbi.
New York Post a publicat pe 14 octombrie 2020 "BIDEN SECERT EMAILS", un reportaj despre laptopul care aparține fiului lui Biden.
"Twitter a luat măsuri extraordinare pentru a suprima povestea, eliminând linkurile și postând avertismente că sursa ar putea fi "nesigură"", a continuat Taibbi care arată că Twitter a blocat chiar și transmiterea sa prin mesaj direct, un instrument rezervat până acum pentru cazuri extreme, de exemplu pornografie infantilă.
"Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kaleigh McEnany, a fost blocată pe contul ei pentru că a postat pe Twitter despre această știre, ceea ce a provocat o scrisoare furioasă din partea lui Mike Hahn, membru al staff-ului campaniei lui Trump, care a răbufnit: "Măcar prefăceți-vă că vă pasă pentru următoarele 20 de zile"", a continuat Taibbi.
De altfel, Elon Musk a promis că va urma și un al doilea episod din "The Twitter Files".
drapelul UE - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Internațional
UE şantajează pe faţă Serbia
Fluxul de știri
0