Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Europarlamentar român: Austria vrea ca România să-i cedeze gaz în schimbul Schengenului

© Photo : Oferit de Cristian TerheșCristian Terheș
Cristian Terheș - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Europarlamentarul Cristian Terheș acuză Austria se opune intrării României în Schengen pentru că cere la schimb gazul din Marea Neagră.
BUCUREŞTI, 7 dec – Sputnik, Marius Holdean. Europarlamentarul Cristian Terheș a declarat că Austria se opune intrării României în Schengen pentru că cere la schimb gazul din Marea Neagra și spune că are confirmata informația din mai multe surse oficiale.
”Vom vedea azi, 07.12.2022, daca intrarea României în Schengen vă fi pe ordinea de zi a JAI de mâine, pentru că subiectul să fie supus la vot.Daca acest vot nu vă fi pe ordinea de zi de mâine, înseamnă că nici nu se vă vota, adică 100% sigur nu vom intra acum în Schengen”, scrie europarlamentarul pe contul său de socializare.
Daca vă fi pe ordinea de zi, a adăugat politicianul, atunci ar trebui să se voteze și se va ști ce poziție are fiecare țară.
”Sper că cei abilitați din Romania să reușească o victorie pe ultimii metri. Ce vedeți însă că s-a întâmplat în aceasta perioadă cu intrarea României în Schengen vă demonstrează că, de fapt, drepturile României și ale românilor sunt sistematic încălcate de 11 ani, în scop de șantaj, sub pretextul că nu e suficient de mult „reformată” justiția. Totul, în fapt, era despre cum să fim jefuiți mai mult, iar alte state să-și protejeze interesele pe spatele nostru”, a adăugat europarlamentarul.
El spune că aceste țări ostile României și românilor nu ar fi reușit în toți acești ani dacă nu s-ar fi bazat pe ”trădători” ca și Cătălin Predoiu, Robert Cazanciuc și alții.
”Indiferent de rezultat, sper că v-ați convins acum de ce avem nevoie de patrioți și nu trădători în funcții publice! România nu va fi respectată decât atunci când va avea oameni politici care lucrează DOAR în folosul țării și al românilor!”, și-a încheiat Terheș mesajul.
Schengen sign - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Internațional
Austria aruncă Schengen în aer: România și Bulgaria nu au nici o șansă!
Fluxul de știri
0