Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul SUA s-a văzut nevoit să ia apărarea acțiunilor PAS în energetică

© Sputnik / Miroslav RotariAmbasada SUA la Chișinău
Ambasada SUA la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Abonare
Ambasadorul SUA la Chișinău Kent D. Logsdon a lăudat guvernarea moldovenească pentru acordul cu M|GRES.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, s-a văzut nevoit să ia apărarea PAS printr-un comunicat oficial al ambasadei americane.
Diplomatul american, potrivit serviciului de presă al ambasadei SUA, a avut o convorbire telefonică cu viceprim-ministrul Andrei Spînu și a felicitat Moldova cu ocazia încheierii unui acord cu “Moldavskaya GRES” pentru furnizarea energiei electrice.
Asta se întâmplă pe fundalul unor critici furibunde cu care mai mulți activiști prooccidentali s-au năpustit asupra guvernării pentru faptul că aceasta a ajuns la un acord cu MGRES privind furnizarea energiei electrice inclusiv în partea dreaptă a Nistrului.
„Acest acord reprezintă un pas important în eforturile Moldovei de a-și consolida securitatea energetică și de a minimiza creșterea prețurilor pentru consumatori”, constată misiunea diplomatică americană.
Anterior și alți oficiali, inclusiv Maia Sandu și premierul Natalia Gavriliță au declarat că decizia este necesară și bună.
Maia Sandu s-a întâlnit la Washington cu Kristalina Georgieva, Directorul General al Fondului Monetar Internațional - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2022
Politică
Sandu i s-a plâns lui Georgieva că Moldova trece prin cea mai severă criză energetică
Fluxul de știri
0