Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu i s-a plâns lui Georgieva că Moldova trece prin cea mai severă criză energetică

© Photo : Președinția Republicii MoldovaMaia Sandu s-a întâlnit la Washington cu Kristalina Georgieva, Directorul General al Fondului Monetar Internațional
Maia Sandu s-a întâlnit la Washington cu Kristalina Georgieva, Directorul General al Fondului Monetar Internațional - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2022
Abonare
Mai aSandu, către Kristalina Georgieva: Republica Moldova trece prin cea mai severă criză energetică din existența sa.
CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Aflată într-o vizită de lucru la Washington, Președintele Republicii Moldova, Mai aSandu, a avut o întâlnire cu Directorul General al FMI, Kristalina Georgieva, ne anunță serviciul de presă al Președinției.
„Maia Sandu a subliniat că în prezent Republica Moldova trece prin cea mai severă criză energetică din existența sa, iar scopul autorităților este să ajute oamenii și businessul să facă față prețurilor ridicate la energie”, potrivit Președinției.
Sandu a mai spus, potrivit sursei oficiale, că „e nevoie de programe care să sporească reziliența sectorului și să contribuie la diversificarea surselor de energie”, iar „Kristalina Georgieva a spus că FMI rămâne deschis colaborării cu Moldova și este gata să crească asistența, pentru a ajuta la depășirea actualei crize”.
Cu câteva ore mai devreme Maia Sandu a fost primită și de Nanci Pelosi, spicherul Camerei Reprezentanților din Congresul SUA. La întâlnirea cu Pelosi, Sandu a vorbit, de asemenea, „despre dificultățile pe care le întâmpină Moldova și întreaga noastră regiune din cauza războiului Rusiei contra Ucrainei, și despre soluțiile pe care încercăm să le găsim pentru a face față actualelor crize”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2022
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit în SUA cu un membru al Comitetului de Externe al Congresului
Fluxul de știri
0