Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Majoritatea moldovenilor consideră că țara merge într-o direcție greșită

© Sputnik / OsmatescoÎnceput de iarnă, Moldova, Chișinău
Început de iarnă, Moldova, Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2022
Abonare
Majoritatea cetățenilor moldoveni sunt de părere că în țară lucrurile se mișcă în direcția greșită, conform unuia dintre cele mai recente sondaje.
CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Majoritatea cetățenilor moldoveni sunt de părere că în țară lucrurile se mișcă într-o direcție greșită. Această percepție este scoasă în evidență de cel mai recent sondaj IMAS.
Opinia că Moldova se mișcă într-o direcție greșită e împărtășită de 65% dintre respondenți. Iar 28% dintre respondenți sunt siguri de contrariul. Alți 7% dintre cetățeni nu știu sau nu au putut răspunde la întrebare.
Sondajul mai arată că 50% dintre respondenți sunt nemulțumiți de nivelul lor de trai, iar 25% sunt mulțumiți.
Totodată, 59% dintre respondenți au răspuns că viața lor s-a înrăutățit de-a lungul acestui an, pentru 28% lucrurile nu s-au schimbat, iar pentru 12% viața a devenit mai bună.
30% dintre respondenți au precizat că se află într-o situație extrem de dificilă și nu au suficienți bani pentru a acoperi cheltuielile, iar 49% au spus că pot acoperi costurile, dar cu dificultăți. 16% dintre respondenți au remarcat că veniturile lor sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile, dar fără cheltuieli suplimentare. Doar 3% au spus că se află într-o situație financiară bună și își pot permite orice cheltuieli.
Oameni, oraș, toamna în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Societate
Sondaj: moldovenii nu vor în NATO, îi deranjează scumpirile, vezi și alte date interesante
Fluxul de știri
0