Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sondaj: moldovenii nu vor în NATO, îi deranjează scumpirile, vezi și alte date interesante

© Sputnik / OsmatescoOameni, oraș, toamna în Moldova
Oameni, oraș, toamna în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Abonare
Peste 70 la sută dintre moldoveni sunt contra aderării țării la NATO, majoritatea sunt preocupați cel mai mult de scumpiri.
CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Potrivit celui mai recent sondaj realizat în Republica Moldova, aproape 71% dintre cetățeni ar vota împotriva aderării Moldovei la NATO, sunt datele „Barometrului Opiniei Publice”.
Sondajul mai arată că moldovenii sunt cel mai mult preocupați (sau deranjați, am mai zice noi) de prețuri. Problema prețurilor a fost menționată de 58 la sută dintre participanții la sondaj. Pe locul doi în topul preocupărilor moldovenilor este, conform sondajului, „un război în zonă” (41,5%). De asemenea, pe moldoveni îi îngrijorează mult sărăcia, viitorul copiilor, criza financiară și cea a gazelor, corupția, lipsa încălzirii în perioada rece a anului, șomajul, foamea și o posibilă (?) instalare a unei dictaturi.
Pentru unirea cu România ar vota 42,5% dacă la ora actuală ar fi organizat un astfel de referendum, ne mai arată datele cercetării sociologice.
Dintre țările și partenerii externi despre care moldovenii cred că ne ajută primul loc îi revine României – ratingul acesteia este de aproape 30%, urmată de UE cu 24,1%. Rusia este considerată țară care ne ajută de 9% dintre respondenți iar SUA – de 6,7%.
Clădirea Președinției Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2022
Politică
Au fost făcute publice rezultatele ședinței Consiliului Suprem de Securitate
Fluxul de știri
0