Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șor anunță că va deschide la Orhei un Minister al Agriculturii din umbră

© Sputnik / Evgenya Novozhenina / Accesați arhiva multimediamere
mere - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ilan Șor: Voi deschide, la Orhei, un Minister al Agriculturii din umbră.
CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Un Minister al Agriculturii din umbră, care va rezolva problemele cu care se confruntă fermierii moldoveni, va fi creat la Orhei. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor.
Potrivit lui Șor, agricultura Moldovei se află la sapă de lemn, iar fermierii întâmpină foarte mari dificultăți în activitatea lor. Prin urmare, pe lângă faptul că i-a sprijinit pe fermierii din Moldova să reia exporturile spre Federația Rusă, Ilan Șor susține că este dispus să-i ajute să rezolve și celelalte probleme pe care le au.
„Ministerele au fost create pentru a rezolva problemele cu care se confruntă industriile. Din păcate, în ultimii 30 de ani, activitatea tuturor ministerele de la noi s-a soldat cu eșec. Situația în domeniile de resort nu a fost îmbunătățită, ci, dimpotrivă, industriile au fost puse la pământ. Ministerele au devenit niște instituții în care corupția a înflorit, miniștrii vin și pleacă, iar viața cetățenilor nu se schimbă. Printre sectorul care se confruntă cu cele mai mari probleme este cel al agriculturii”, a menționat Șor.
Potrivit liderului Partidului „ȘOR”, în prezent, peste 50% din agricultorii din țara noastră au acces pe piața rusă. Din păcate, spune Ilan Șor, producătorii agricoli nu se confruntă doar cu lipsa pieței de desfacere, motiv pentru care sunt necesare și alte măsuri.
„În urma a zeci de întâlniri cu agricultorii, am înțeles că problemele acestora trebuie rezolvate în ansamblu. De aceea, am decis să creez, la Orhei, un Minister al Agriculturii din umbră, care va permite rezolvarea celorlalte probleme ale agricultorilor. Această structură se va ocupa cu deschiderea piețelor de desfacere, va ajuta la tot ce este necesar pentru vămuirea mărfurilor și altele. De asemenea, va fi numit un ministru al Agriculturii din umbră, care va sta la dispoziția fermierilor 24 de ore din 24, și va rezolva problemele rapid și calitativ. În următoarele zile, voi organiza întâlniri cu mari cumpărători ai produselor moldovenești”, a mai precizat Ilan Șor.
Săptămâna trecută, în urma discuțiilor dintre liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și președintele Comitetului pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki, Federația Rusă a decis să permită importul produselor fitosanitare pentru fermierii din toate raioanele din Republica Moldova. Inițial, restricțiile au fost anulate doar pentru producătorii agricoli din Orhei.
bani, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2022
Politică
Fost premier: Băncile moldovenești înregistrează profit pe seama statului
Fluxul de știri
0