Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește numărul copiilor cu infecții respiratorii acute în Capitală

© Sputnik / Mihai CarausJucării
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2022
Abonare
Tot mai mulți copii ajung în ultima perioadă în spital cu infecții respiratorii.
CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Numărul copiilor cu infecții respiratorii acute a crescut săptămâna trecută în Capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale din această dimineață.
Potrivit lui Gîlca, în mai multe spitale pentru copii secțiile medicale au fost suplinite cu paturi.
„Copiii suferă de infecții respiratorii acute, pneumonii, bronșite, insuficiențe respiratorii. Pentru a face față solicitărilor, au fost suplinite locurile în spitale și echipele medicale. Totodată, în scurt timp, ar putea fi reprofilate unele secții din cadrul instituțiilor medicale. Îndemnăm părinții ca la apariția primelor simptome a infecțiilor respiratorii să se adreseze la medic pentru a beneficia de tratament chiar în debutul bolii”, a spus Boris Gîlca.
Totodată, în spitalele din Capitală, sunt internați 147 de pacienți cu COVID-19. Autoritățile au îndemnat cetățenii să se vaccineze împotriva coronavirusului și gripei.
Conform Direcției generale asistență medicală și socială, peste 73% din vaccinurile antigripale distribuite în instituțiile medicale din capitală au fost administrate.
Cetățenii sunt îndemnați să se imunizeze, până la data de 15 decembrie pentru a spori gradul de siguranță socială.
Protest la Cahul - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Politică
PSRM a organizat un protest masiv antiguvernamental la Cahul
Fluxul de știri
0