Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul șef de la CFM rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Topală
Iurie Topală - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2022
Abonare
Fostul șef de la CFM, Iurie Topală, rămâne în arest la preventiv pentru încă 30 de zile
CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM), Iurie Topală, extrădat anterior din Belgia, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile. Anunțul a fost făcut joi, 1 decembrie, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.
Potrivit PCCOCS, Încheierea a fost pronunțată în după amiaza zilei de miercuri, la solicitarea procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de către Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana).
"Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea accelerării trimiterii dosarului în judecată, timp în care persoana se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii", scrie PCCOCS.
Amintim că, în seara de 3 noiembrie, fostul șef al CFM a fost extrădat autorităților de la Chișinău, în baza mandatului de arestare din 29 iulie 2021.
Iurie Topală a fost directorul CFM în perioada 2015-2019. Acesta este învinuit de procurori de abuz în serviciu.
Iurie Topală - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Societate
Averea lui Topală ar putea fi sechestrată: Ar fi creat prejudicii de milioane
Fluxul de știri
0