Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Averea lui Topală ar putea fi sechestrată: Ar fi creat prejudicii de milioane

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Topală
Iurie Topală - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Fostul șef de la „Calea Ferată din Moldova” urmează să fie extrădat din Belgia, iar averea lui ar putea fi sechestrată pentru că ar fi comis abuz de serviciu în perioada mandatului său.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. După ce fostul șef al CFM, Iurie Topală, a fost reținut în Belgia, acesta urmează să fie extrădat. Anunțul a fost făcut de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. În acest sens, autoritățile din Moldova au transmis colegilor din Belgia o parte din actele necesare, iar celelalte documente vor fi transmise ulterior.
Oamenii legii au precizat că Iurie Topală este suspectat de comiterea abuzului de serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada anilor 2015 - 2019.
Totodată, este de menționat faptul că prejudiciul creat în acest dosar ajunge la 250 de milioane de lei. În context, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele lui Topală, dar și altor figuranți din dosar, în sumă de 25 de milioane de lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele.
Procurorii au precizat că în data de 30 decembrie 2021, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura arestului preventiv, aplicată în privința lui Iurie Topală.
Pe acest dosar continuă investigațiile, iar procurorii vor veni ulterior cu alte detalii.
Iurie Topală  - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Societate
Fostul director al CFM, Iurie Topală, a fost reținut în Belgia
Fluxul de știri
0