Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China vrea o cantitate mai mare de gaze rusești

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaLes accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014
Les accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014  - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2022
Abonare
Exportul de gaze rusești în China prin așa-numita rută estică, conducta Power of Siberia, ar trebui să fie crescut constant, potrivit lui Huang Yongzhang, vicepreședinte al China National Petroleum Corporation (CNPC).
CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik, Doina Crainic. Conducta transfrontalieră de 3.000 de kilometri a început în 2019 livrările de gaz natural rusesc către China. Capacitatea sa este de 61 miliarde de metri cubi (bcm) de gaz pe an, inclusiv 38 bcm pentru export. Anul trecut, livrările de gaze rusești către China au crescut cu 10,4 bcm prin intermediul Mega Pipeline.
„Este necesară creșterea constantă a livrărilor de gaze din Rusia în China prin ruta estică. Părțile continuă cooperarea în acest domeniu, folosind toate avantajele sale, consolidând și făcând mai strănsă cooperarea de afaceri”, a declarat Yongzhang marți la Forumul de afaceri Energy Rusia-China.
De asemenea, el a cerut consolidarea cooperării în domeniul științific și tehnic între cele două ţări pentru a îmbunătăți calitatea lucrărilor comune în sectorul petrolului și gazelor, precum și în domeniul energiei verzi și cu emisii scăzute de carbon.
Acordul privind aprovizionarea cu gaze prin intermediul conductei Siberia a fost încheiat în 2014, Gazprom și CNPC semnând un contract pe 30 de ani. Acordul de 400 de miliarde de dolari este cel mai mare încheiat de Gazprom, iar Puterea Siberiei este prima conductă de gaze naturale între Rusia și China.
Compania rusă de energie lucrează în prezent la proiectul Power of Siberia 2, care presupune construcția unei conducte de gaz în China pe teritoriul Mongoliei. Odată operațională, conducta va fi capabilă să livreze până la 50 de miliarde de metri cubi de gaz.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2022
Rusia
Occidentul atrage Moldova în campania antirusească – Zaharova
Fluxul de știri
0