Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Apărării, vizitat de Comandamentul Operațiuni speciale din Europa al SUA

© Sputnik / Mihai CarausAnatolie Nosatîi
Anatolie Nosatîi - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, a fost vizitat marți de șeful Comandamentului Operațiuni speciale din Europa (SOCEUR) al Statelor Unite ale Americii, general-maior Steven Edwards.
CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, a fost vizitat marți de șeful Comandamentului Operațiuni speciale din Europa (SOCEUR) al Statelor Unite ale Americii, general-maior Steven Edwards. Oficialul militar american se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova.
Serviciul de presă al Ministerului Apărării ne informează că „oficialii au discutat despre stadiul actual al relațiilor de colaborare bilaterală pe domeniul de apărare, asistența acordată, de-a lungul anilor, de partea americană în cadrul diferitor programe și proiecte de interes comun”.
Sursa oficială mai scrie că dialogul s-a axat, în special, pe expertiza oferită în implementarea reformei militare, elaborarea documentelor de politici, instruirea efectivului Armatei Naționale în diverse domenii în cadrul cursurilor specializate și exercițiilor multinaționale desfășurate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare.
„Oficialul american și-a exprimat disponibilitatea de a susține procesul de transformare a instituției de apărare a Republicii Moldova, precum și continuarea implementării proiectelor bilaterale, inclusiv în domeniul dezvoltării capabilităților operaționale”, mai aflăm din comunicatul Ministerului Apărării.
Tot astăzi, generalul-maior Edwards a avut o întrevedere cu comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, precum și cu specialiști din subdiviziunile Ministerului Apărării și Marelui Stat Major. Părțile au discutat despre procesul de instruire și participarea militarilor moldoveni în misiuni internaționale de menținere a păcii, cum ar fi KFOR din Kosovo, operația Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali și cea de pacificare din Republica Liban — Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL), la care Armata Națională a detașat în vara anului curent patru ofițeri de stat major.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2022
Internațional
NATO vrea să fie și mai prezentă în Marea Baltică și în Marea Neagră
Fluxul de știri
0