Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministeriala NATO la București

© Sputnik / Mihai CarausArcul de Triumf din București
Arcul de Triumf din București - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2022
Abonare
Marți și miercuri se desfășoară la București reuniunea (”ministeriala”) miniștrilor Afacerilor Externe din statele NATO. Evenimentul este găzduit, în numele României, de către Bogdan Aurescu.
BUCUREȘTI, 29 nov- Sputnik, Bogdan Duca. Reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre NATO este primul eveniment de acest tip organizat în România de la aderarea ţării noastre la Alianţă, în anul 2004, şi al doilea eveniment NATO major de pe teritoriul României, după summitul NATO de la București, din 2008.
Alături de şefii diplomaţiilor din cele treizeci de state membre, secretarul general al NATO şi ceilalţi înalţi oficiali politici şi militari ai Alianţei, la Reuniunea de la Bucureşti vor participa miniştrii de Externe ai Finlandei şi Suediei, în calitate de state invitate să adere la organizaţie.
La sesiunile deschise partenerilor din cadrul reuniunii vor participa miniştrii Afacerilor Externe din Republica Moldova (pentru prima oară la o astfel de reuniune), Ucraina, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina.
Conform MAE, marţi vor avea loc două sesiuni de lucru, inclusiv o sesiune cu participarea ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, în calitate de partener al Alianţei.
Ministeriala va continua miercuri cu alte două sesiuni de lucru în format aliat, la care vor participa cei doi invitaţi - miniştrii de Externe din Finlanda şi Suedia, iar la ultima sesiune şi partenerii Alianţei - Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina. În ambele zile, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va susţine o conferinţă de presă.
NATO, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2022
Internațional
Turcia, Finlanda și Suedia discută azi la București despre adrerarea la NATO
Fluxul de știri
0