Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE vrea să scumpească țigările

Țigarete - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
UE modifică impozitarea tutunului. O taxă suplimentară pentru vaping, la nivelul blocului european se va adăuga unor recalculări ce ar putea duce la dublarea accizelor în statele membre cu taxe reduse pe țigări.
BUCUREȘTI, 28 nov -Sputnik. Modificările legislative, menite să scoată un cât mai mare profit de pe urma fumatului, vor crește acciza minimă a UE pentru țigări de la 1,80, la 3,60 euro pentru un pachet de țigări. Acest lucru va avea impact în europa de Est, unde sunt state, precum Bulgaria, Slovacia, Polonia și Ungaria., unde pachetele de țigări se pot vinde și la prețuri de sub 3 euro.
Noul regim fiscal va alinia impozitarea noilor produse din tutun, cum ar fi vaping-ul și tutunul încălzit, la cea a țigărilor. Statele sunt direct interesate să înceapă să obțină profit de pe urma tot mai popularului vaping.
Produsele de vaping mai puternice vor fi supuse unei accize de cel puțin 40%, în timp ce produsele de vaping mai puțin puternice vor fi supuse unei accize de 20%. Produsele din tutun încălzit vor fi, de asemenea, afectate de o acciză de 55%, adică o rată de impozitare de 91 de euro la 1.000 de articole vândute.
Se preconizează că majorarea taxelor pe țigări va genera 9,3 miliarde de euro în plus pentru statele membre ale UE.
Peter van der Mark, secretarul general al Asociației Europene a Tutunului pentru Fumători, un organism al industriei, a avertizat că “dacă aveți o creștere bruscă și foarte abruptă, puteți crea o piață pentru comerțul ilicit”.
Dustin Dahlmann, președintele Alianței Europene Independente pentru Vape, a adăugat că impunerea de taxe pe noile produse din tutun ar putea duce la „alternative mult mai puțin dăunătoare” la fumat, care „sunt taxate mult prea puternic în multe țări”.
Un studiu de impact care a făcut obiectul unei scurgeri de informații a afirmat că majorarea accizei minime ar avea „un impact puternic asupra consumatorilor și operatorilor economici” din statele UE în care prețurile țigărilor sunt scăzute, printre care Bulgaria, Slovacia, Polonia și Ungaria.
Pescov - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2022
Rusia
Peskov: Rusia a învățat să se ghideze după propriile interese
Fluxul de știri
0