Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sondaj: majoritatea nemților dezaprobă intensificarea ajutorului militar Ucrainei

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaProteste la Berlin, Germania, imagine simbolică
Proteste la Berlin, Germania, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Respondenții cred că Berlinul ar trebui să susţină anti-militarismul și că a acordat suficient ajutor Kievului.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Creșterea prețurilor la energie determinată de sancțiunile asupra petrolului și gazelor rusești nu este factorul principal din spatele reticenței germanilor privind ajutorul acordat Ucrainei în conflictul în desfășurare, potrivit unui sondaj recent realizat de Washington Post.
În schimb, ziarul a constatat că o atitudine de opoziţie generală faţă de intervenția militară – atitudine care a luat având după înfrângerea țării în cel de-al Doilea Război Mondial – se află în spatele reticenţei.
Deşi marea majoritate - 91% - dintre respondenții germani și-au exprimat simpatia pentru Ucraina, peste jumătate (54%) au declarat că țara lor fie a făcut suficient (37%), fie prea mult (17%) în ceea ce privește ajutorul militar și umanitar, potrivit sondajului, citat de RT.
Ziarul i-a întrebat pe germani cu privire la patru politici specifice, pentru a evalua sprijinul public pentru „intensificarea sancțiunilor împotriva Rusiei și a lui Putin, chiar dacă aceste sancțiuni ar putea duce la o creștere suplimentară a prețurilor la alimente și la gaze”, trimiterea de mai multe rachete și alte arme, primirea mai multor refugiați „chiar dacă asta ar pune poveri suplimentare asupra economiei”, precum și cu privire la admiterea Ucrainei în NATO, chiar dacă acest lucru ar necesita apărarea militară a țării.
În timp ce aproximativ o treime dintre cei chestionați s-au opus fiecărei politici, cei care și-au exprimat sprijinul nu au fost entuziasmaţi și a existat o diviziune accentuată în privinţa opiniilor, între Estul fost socialist și vestul țării. Mai mult de jumătate (52%) dintre est-germani au declarat că se opun ajutorului militar sporit pentru Ucraina, comparativ cu doar 27% dintre germanii din vest.
Berlinul a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai Kievului în timpul conflictului cu Moscova, furnizând luna trecută, către forțele ucrainene, prima unitate a sistemelor sale de apărare antiaeriană Iris-T de ultimă generație. Alte trei unități, compuse dintr-un vehicul de comandă, un vehicul radar și un lansator montat pe camion, se aşteaptă să ajungă în țară anul viitor.
Rachete lansate în Irak - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Rusia
Polonia, despre posibilitatea unei ciocniri militare cu Rusia
Fluxul de știri
0