Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Polonia, despre posibilitatea unei ciocniri militare cu Rusia

© AFP 2024 / AHMAD AL-RUBAYERachete lansate în Irak
Rachete lansate în Irak - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Abonare
Reprezentantul serviciilor speciale poloneze Zharyn a anunțat că nu există semne de pregătire pentru un atac al Rusiei asupra Poloniei
BUCUREȘTI, 27 nov -Sputnik, Ion Pelin. Polonia nu vede semne că Rusia se pregătește pentru un atac asupra teritoriului republicii , a declarat Stanislav Zharyn, secretarul de presă al ministrului care coordonează activitatea serviciilor speciale poloneze, într-un interviu pentru ziarul Il Messaggero.
"Nu avem semnale care să indice că Rusia pregătește o agresiune militară împotriva Poloniei. În opinia noastră, este extrem de puțin probabil ca Rusia să încerce să atingă teritoriul unui membru NATO", a spus el.
Totodată, oficialul susține că amplasarea geografică și sprijinul autorităților de la Kiev fac din țară o țintă pentru amenințări hibride de la Moscova, de la atacuri cibernetice până la dezinformare.
Potrivit lui Zharyn, acum nu există premise pentru stabilirea păcii în Ucraina .
„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că conflictul poate dura ani de zile, dar cu posibile pauze strategice”, a sugerat el.
Cu o zi înainte, premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus că victoria Rusiei în Ucraina ar însemna înfrângerea Europei.
Pe fundalul unei operațiuni speciale rusești, țările occidentale continuă să furnizeze arme Kievului. Moscova a afirmat în repetate rânduri că furnizarea de echipamente militare nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul de arme devine o țintă legitimă pentru trupele ruse. După cum a subliniat secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov , acțiunile Occidentului vor avea doar un efect negativ.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2022
Internațional
Stoltenberg recunoaște că sprijinul pentru Ucraina îi costă scump pe europeni
Fluxul de știri
0