Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin a vorbit despre criza comerțului internațional

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin a făcut declarații privind criza comerțului internațional și reorientarea Rusiei către noi piețe.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Comerțul internațional este în criză, Rusia își reorientează economia către noi piețe, a declarat Vladimir Putin, adresându-se participanților la cel de-al XVIII-lea Forum al Cooperării Interregionale dintre Rusia și Kazahstan.
„Comerțul internațional este în criză. Ținând cont de acest lucru, în Rusia sunt realizate măsuri ample privind reorientarea operațiunilor sale de export-import către noi piețe, au loc lucrări de amenajare și creștere a eficienței noilor coridoare internaționale magistrale: Est - Vest și Nord - Sud."
Liderul rus a subliniat că cele două țări au perspective vaste pentru activitatea în comun în diverse domenii, inclusiv în cele de înaltă tehnologie.
El a amintit de asemenea că Rusia a fost și rămâne unul dintre cei mai mari investitori în economia Kazahstanului: volumul total al investițiilor de capital se estimează la aproape 17 miliarde de dolari. Sunt realizate peste 30 de proiecte importante de investiții, fără excepție, în toate sectoarele cheie ale economiei, a subliniat Putin.
Președintele rus a mai menționat că omologul său din Kazahstan, Kassym-Zhomart Tokayev, a întreprins prima vizită după realegerea sa anume în Rusia. Putin a spus că această vizită este una deosebită: potrivit lui, ea subliniază caracterul relațiilor dintre cele două țări.
Aleksandar Vucic, președintele Serbiei - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Internațional
Președintele Serbiei, Vucic, a felicitat UE pentru masochism
Fluxul de știri
0