Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Serbiei, Vucic, a felicitat UE pentru masochism

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaAleksandar Vucic, președintele Serbiei
Aleksandar Vucic, președintele Serbiei - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Serbiei ia peste picior Uniunea Europeană, după ce Parlamentul UE a adoptat rezoluția prin care Rusia e numită ”sponsor de stat al terorismului” și îndeamnă Serbia să se alăture ”imediat” rezoluției.
CHIȘINĂU, 25 nov -Sputnik, Bogdan Duca. Președintele Serbiei a răspuns ”ultimatumului” parlamentarilor UE, ironizând, în același timp, capacitatea UE de a se sinucide social și economic în speranța că astfel va suferi și Rusia.
„Suntem capabili să luăm decizii pe cont propriu și înțelegem. nevoile țării noastre destul de bine. Felicitările mele pentru ei. Văd că deja și-au bucurat țările și popoarele cu o inflație atât de mare, facturi atât de mari la energie și un număr atât de mare de instalații industriale închise. Vom continua să ascultăm tot ce ni se spune, vom arăta un mare respect, dar vom lua decizii în interesul propriului nostru popor și al statului sârb”.
Vucic a amintit că Parlamentul European a cerut, de asemenea, Serbiei să recunoască independența Kosovo și Metohija, ceea ce ar duce la încălcarea flagrantă a Constituției Serbiei și o trădare a sacrificiilor sârbilor din timpul bombardamentelor NATO.
„Dacă introducem sancțiuni împotriva Rusiei, am fi bătuți cu aprobare pe spate, dar a doua zi vor prezenta o altă rezoluție care subliniază necesitatea recunoașterii Kosovo”, a spus el, făcând referire la reaua-voință a autorităților UE.
Rezoluția Parlamentului UE nu are consecințe practice propriu-zise, fiind mai degrabă o declarație politică.
Natalia Gavrilița la a Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”, organizată la Berlin, de Germania, Franța și România. - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2022
Economie
Germania intră în recesiune şi trage după ea întreaga Europă
Fluxul de știri
0