Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg recunoaște că sprijinul pentru Ucraina îi costă scump pe europeni

© AFP 2024 / STEPHANIE LECOCQJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2022
Abonare
Sprijinul militar și financiar pentru Kiev ajunge să coste scump societatea europeană, a declarat duminică secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Sprijinul militar și financiar occidental pentru Kiev ajunge să coste scump societatea lor, dar acest sprijin este necesar, a declarat duminică secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg , într- un interviu pentru Welt am Sonntag.
„Creșterea facturilor la alimente și energie electrică înseamnă vremuri grele pentru multe gospodării din Europa”, a spus el.
Cu toate acestea, țările europene , în ciuda unui astfel de preț, ar trebui să continue să furnizeze Kievului provizii militare, deoarece „cel mai bun mod de a menține pacea este sprijinirea Ucrainei”, consideră Stoltenberg.
Secretarul general al NATO a remarcat în special asistența din partea Germaniei , care aprovizionează țara cu sisteme de apărare aeriană și obuziere. „Armele din Germania salvează vieți”, a subliniat el.
Federația Rusă a trimis anterior o notă informativă țărilor NATO din cauza furnizării de arme către Ucraina . Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei.
Anterior, purtătorul de cuvant al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a menționat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ.
Pescov - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2022
Rusia
Peskov: Rusia a învățat să se ghideze după propriile interese
Fluxul de știri
0