Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

O delegație de demnitari moldoveni responsabili de agricultură a vizitat Lituania

© Sputnik / Rodion ProcaMinisterul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Abonare
Un grup de demnitari moldoveni responsabili de agricuultură au efectuat o vizită de lucru în Lituania.
CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. Un grup de reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova în comun cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat recent o vizită de studiu în Lituania, ne informează serviciul de presă al instituției.
„Scopul vizitei a fost preluarea politicilor de reglementare și procedurilor de control a activității de producere și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non-animală de către micii producători, produse, inclusiv, în condiții casnice”, citim din comunicat.
Sursa precizează că agenda misiunii a inclus întâlniri cu oficiali din conducerea Ministerului Economiei și Inovării și Serviciului Alimentar și Veterinar de Stat din Republica Lituania. A avut loc și o serie de vizite la micii producători de produse alimentare.
„Urmare a vizitei de studiu va fi analizată posibilitatea modificării cadrului legal și a sistemului oficial de control astfel încât micii producători de produse alimentare să aibă posibilitatea de iniția și desfășura afaceri în condiții simplificate”, subliniază MAIA.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Politică
Sandu: să facem din inscripția „Fabricat în Moldova” un lucru firesc pe piețele lumii
Fluxul de știri
0