Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldovagaz a plătit către Gazprom un avans de 20,5 de milioane de dolari

© Sputnik / Mihai CarausGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Abonare
Moldovagaz a plătit către Gazprom un avans de 20,5 de milioane de dolari în noiembrie.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Moldovagaz a plătit companiei ruse Gazprom un avans de 20,5 milioane de dolari pentru aprovizionarea cu gaze în luna noiembrie.
Astfel, „Moldovagaz” a plătit integral avansul către „Gazprom” pentru livrările de gaz. Acest cost ajuns la 41,9 milioane de dolari în noiembrie, ținând cont de volumul consumului care practic s-a dublat, a declarat directorul Moldovagaz, Vadim Cheban.
De asemenea, Gazprom a anunțat că Moldovagaz a eliminat încălcările legate de plata gazelor, transferând plata pentru volumele care au fost depozitate în Ucraina. Drept urmare, compania rusă a decis să nu reducă aprovizionarea cu gaze a Moldovei.
Până pe 21 noiembrie, Moldovagaz a asigurat transferul către Gazprom a unui avans în valoare de 50% din costul gazelor naturale pentru luna noiembrie în valoare de 21,41 milioane dolari. Totuși, atunci volumul livrărilor de gaze naturale a crescut de la 52,11 milioane la 102,0 milioane metri cubi, respectiv, suma plății avansului a devenit și mai mare, diferența dintre suma deja transferată și cea care trebuia plătită s-a ridicat la 20,49 milioane dolari. , a explicat Cheban. De fapt, s-a transformat într-un avans restant.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2022
Societate
Au fost majorate volumele de energie electrică livrate de România
Fluxul de știri
0