Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul își dorește cooperare în domeniul penitenciarelor cu Bucureștiul

© Sputnik / Mihai CarausPenitenciar, gard cu sârmă ghimpată
Penitenciar, gard cu sârmă ghimpată - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Abonare
Secretarul de stat al Ministerului moldovean al Justiţiei, Nadejda Burciu, a avut la București discuții ce au vizat cooperarea moldo-română în domeniul penitenciar.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului moldovean al Justiţiei, Nadejda Burciu, a avut o întâlnire de lucru, la București, cu secretarul de stat al Ministerului Justiției din România, Bogdan Ilea, și cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor din țara vecină, ne informează serviciul de presă al ministerului moldovean de resort.
„În cadrul discuțiilor, oficialii au analizat posibilitățile dezvoltării colaborării dintre cele două ministere în ceea ce privește schimbul de experiență și bune practici în domeniul penitenciar”, este menționat în comunicatul instituției de la Chișinău.
Potrivit sursei oficiale, secretarul de stat al Ministerului Justiției și directorul ANP din România și-au manifestat disponibilitatea în vederea sprijinirii sistemului penitenciar din Republica Moldova, prin realizarea unor schimburi de experienţă, inclusiv prin delegarea de experţi în domenii ce vizează activitatea diverselor structuri din administrația penitenciară.
Oficialii români, mai notează sursa, au confirmat disponibilitatea de a delega experți din managementul strategic ale sistemului penitenciar din România, pentru formarea profesională continuă a directorilor instituțiilor penitenciare din țara noastră.
Bogdan Aurescu - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2022
Politică
Ministrul Bogdan Aurescu despre susținerea Republicii Moldova
Fluxul de știri
0