Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câteva dintre cele mai mari organizații de presă cer încetarea urmăririi lui Assange

© Sputnik / Жанна Манукян / Acțiune de susținere a lui Julian Assange la Londra / Accesați arhiva multimediaAcțiune de susținere a lui Julian Assange la Londra
Acțiune de susținere a lui Julian Assange la Londra - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2022
Abonare
The New York Times, The Guardian, Le Monde, El País și Der Spiegel cer SUA să înceteze să-l mai persecute pe Assange.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Câteva dintre cele mai mari organizații de presă din lume au îndemnat Washingtonul să renunțe la învinuirile pe care acesta din urmă i le aduce lui Julian Assange.
Redacțiile The New York Times, The Guardian, Le Monde, El País și Der Spiegel au trimis o scrisoare deschisă guvernului SUA, în care este menționat că urmărirea fondatorului WikiLeaks „creează un precedent periculos, care amenință Primul amendament” ce se referă la libertatea de expresie.
Jurnaliștii subliniază că publicarea de informații confidențiale în interesul societății este o parte din lucrul pe care îl face presa, iar „criminalizarea acestei activități va aduce daune mari democrației”.
Anterior Marea Britanie a acceptat extrădarea lui Assange în SUA, unde acesta riscă să fie condamnat la 175 de ani de pușcărie.
Mai mulți diplomați de la ONU consideră că Julian Assange este victima persecuției politice, a arbitrariului juridic și a torturii.
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2022
Internațional
Raportor ONU: Assange este victima persecuției politice, arbitrariului juridic și torturii
Fluxul de știri
0