Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Raportor ONU: Assange este victima persecuției politice, arbitrariului juridic și torturii

© AP Photo / Victoria Jones/PA via APОснователь WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2022
Abonare
Raportor raportorul special al ONU, Niels Meltzer: Assange este victima persecuției politice, arbitrariului juridic și a torturii.
Niels Meltzer a ajuns la această concluzie după ce a studiat dosarul lui Assange. Declarațiile au fost făcute pentru revista franceză Le Monde diplomatique.
„Este o istorie a unei conspirații a serviciilor secrete, ascunsă de parlamentele naționale și de public”, a adăugat el.
Nils Meltzer a atras atenția și asupra „manipulărilor din mass-media în scopul izolării și demonizării lui Assange”. Potrivit lui, nici o publicație importantă nu a protestat împotriva „încălcărilor procedurilor legale și umilirii demnității umane”.
Un fost avocat al fondatorului WikiLeaks l-a numit anterior pe clientul său „victima unei torturi psihologice îndelungate”.
Fluxul de știri
0