Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova va primi 3 milioane de euro pentru a dezvolta aviația civilă

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2022
Abonare
Republica Moldova va primi un grant în valoare de 3 milioane de euro din partea Fondului de Solidaritate Voluntară din cadrul Eurocontrol.
CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Republica Moldova va primi un grant în valoare de 3 milioane de euro din partea Fondului de Solidaritate Voluntară din cadrul Eurocontrol. Anunțul a fost făcut în această seară de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spânu.
Potrivit vicepremierului, acest fond va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de instruire, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană.
„Veniturile Moldatsa (întreprinderea de stat pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian) au scăzut considerabil, cu peste 50%, din cauza închiderii spațiului aerian. Resursele menționate mai sus vor ajuta compania să presteze servicii în continuare. Mulțumesc pentru solidaritate!”, se arată în postarea ministrului.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2022
Societate
Au fost majorate volumele de energie electrică livrate de România
Fluxul de știri
0