Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia și AIEA discută problema monitorizării zonei de protecție NPP Zaporojoie

© Sputnik / Константин Михальчевский / Accesați arhiva multimediaDirectorul AIEA, Grossi, la centrala atomoelectrică din Zaporojie
Directorul AIEA, Grossi, la centrala atomoelectrică din Zaporojie - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Abonare
Reprezentantul permanent al FR Ulianov: Rusia discută cu AIEA problema monitorizării zonei de protecție din preajma ZNPP.
CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Rusia discută cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) problema monitorizării zonei de protejare a securității la centrala nucleară Zaporojie, a declarat pentru RIA Novosti Mihail Ulianov, reprezentantul permanent al Federației Ruse pe lângă organizațiile internaționale de la Viena.
„În cadrul creării unei zone de protejare a securității fizice și nucleare la ZNPP, este necesar să fie prevăzută monitorizarea internațională a respectării acordurilor. Și ea trebuie să fie eficientă, altfel declarația va rămâne doar o hârtie goală. Această problemă o discutăm de asemenea cu secretariatul AIEA”, i-a comunicat agenției interlocutorul.
După o serie de bombardamente la ZNPP la sfârșitul săptămânii trecute, directorul general al AIEA, Rafael Grossi, și-a intensificat eforturile pentru a crea o zonă de securitate fizică și nucleară la centrală.
Spațiul virtual, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Societate
Meta confirmă campania de propagandă Facebook pro-SUA și anti-Rusia
Fluxul de știri
0