Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Patru state NATO au făcut o declaraţie comună despre Ucraina şi Republica Moldova

© Photo : Administrația PrezidențialăParticiparea lui Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO
Participarea lui Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Abonare
Preşedinţii României, Klaus Iohannis, Lituaniei, Gitanas Nauseda, Letoniei, Egils Levits şi Poloniei, Andrzej Duda au adoptat, vineri, o declaraţie comună privind securitatea regională şi integrarea europeană.
BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik, Marius Holdean. Preşedinţii României, Lituaniei, Letoniei şi Poloniei au participat vineri la Kaunas la summitul dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova.
Prin declaraţia adoptată vineri, cei patru preşedinţi au convenit să îşi coordoneze îndeaproape eforturile de întărire a securităţii regionale şi consolidare a capacităţilor de apărare.
Cei patru preşedinţi au salutat realizările semnificative ale Ucrainei în avansarea pe calea integrării europene şi euro-atlantice şi au confirmat angajamentul asumat de consolidare a eforturilor comune în sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova, salutând progresul înregistrat de această ţară pe această cale.
În declaraţie se subliniază disponibilitatea de a colabora cu Georgia în vederea acordării statutului de ţară candidată de îndată ce priorităţile specificate în avizul Comisiei Europene privind cererea de aderare a Georgiei vor fi abordate şi sprijinul pentru deciziile Consiliului European de accelerare a procesului de extindere a UE privind ţările din Balcanii de Vest, în baza progresului acestora în implementarea cerinţelor de aderare.
Cei patru preşedinţi au confirmat prin această declaraţie angajamentul asumat de consolidare a eforturilor comune în sprijinirea integrării Ucrainei în Alianţă şi implementarea standardelor NATO.
Declaraţia vorbeşte şi despre necesitatea unor eforturi comune suplimentare pentru consolidarea securităţii, stabilităţii şi rezilienţei Republicii Moldova, ca o contribuţie importantă la întărirea securităţii regionale.
Aleksandar Vucic, președintele Serbiei - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Internațional
Președintele Serbiei, Vucic, a felicitat UE pentru masochism
Fluxul de știri
0