Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Celebra marcă de mașini sovietice Moskvici revine pe piață

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaUzina de automobile din Moscova „Moskvici” a lansat producerea unei serii noi de autoturisme
Uzina de automobile din Moscova „Moskvici” a lansat producerea unei serii noi de autoturisme - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Uzina de automobile din Moscova, „Moskvici”, a dat startul asamblării unei serii de vehicule moderne pe benzină și electrice.
CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Rusia a relansat miercuri producția unei versiuni actualizate a celebrei mărci auto din epoca sovietică Moskvici, la o fostă fabrică Renault din Moscova, relatează RT.
Este prima dată în peste două decenii când marca este produsă la fabrica de automobile Moskvici din Moscova. Împreună cu noul său partener Kamaz, producătorul a stabilit o țintă de 100.000 de vehicule produse anual, inclusiv mașini electrice.
© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaUzina de automobile din Moscova „Moskvici” a lansat producerea unei serii noi de autoturisme
Московский автомобильный завод Москвич начал сборку автомобилей  - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2022
Uzina de automobile din Moscova „Moskvici” a lansat producerea unei serii noi de autoturisme
Se aşteaptă ca primele 600 de mașini să fie finalizate în decembrie și, potrivit Kamaz, 200 dintre ele vor fi electrice. Noile modele vor fi complet diferite de versiunile originale Moskvici și vor avea un design chinezesc.
© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaÎn imagine - salonul autoturismului nou care va fi produs la uzina de automobile din Moscova „Moskvici”
Московский автомобильный завод Москвич начал сборку автомобилей  - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2022
În imagine - salonul autoturismului nou care va fi produs la uzina de automobile din Moscova „Moskvici”
„Sarcina pentru viitorul apropiat este de a stabili procese de asamblare în noduri mici, cu implicarea furnizorilor locali până la sfârșitul anului 2023”, a declarat într-un comunicat ministrul Comerțului din Rusia, Denis Manturov.
Fabrica din Moscova, care a fost înființată în 1930, a fost producătorul original al mașinilor Moskvich din perioada sovietică. La începutul anilor 2000, Renault a cumpărat uzina și linia Moskvich a fost întreruptă. Cu toate acestea, în luna mai, producătorul auto francez a predat fabrica autorităților din Moscova, pe fondul ieșirii companiei din Rusia din cauza sancțiunilor. La scurt timp, numele fabricii a fost schimbat înapoi în Moskvici.
Secția de asamblare al fabricii de automobile „Moskvici”. Московский автомобильный завод Москвич - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2022
Rusia
Fabrica Moskvici urmează să-și înceapă activitatea în decembrie
Fluxul de știri
0