Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acuzații dure: PAS ar fi cheltuit sute de mii pentru denigrarea lui Ion Ceban

© Sputnik / Rodion ProcaIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2022
Abonare
Primarul de Chișinău, Ceban: PAS a cheltuit peste jumătate de milion de lei pe campanii împotriva primarului capitalei.
CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban, a lansat acuzații dure în adresa partidului de guvernare PAS. Acesta din urmă ar fi alocat bani pentru a finanța campanii contra lui Ceban, susține edilul.
Potrivit lui Ceban, este vorba despre sume ce ar depăși jumătate de milion de lei. Acesta ar fi costul unor campanii de denigrare a primarului general Ceban pe rețelele de socializare.
Edilul a mai spus că PAS are mai multe strategii pentru a-l denigra. Ar fi fost luate în calcul chiar și scenarii cu mascații, care ar fi trebuit să descindă la primărie.
Deocamdată PAS nu a comentat aceste acuzații. Acesta partid este criticat des și dur pentru maniera sa de a comunica – una arogantă, potrivit mai multor analiști, dar și prea puțin transparentă și deloc exhaustivă pentru un partid ce se autoproclamă promotor al valorilor europene. Sau poate că una înțeleg oamenii când se spune „valori europene” și alta subînțeleg cei de la PAS.
Guvernarea actuală, bunăoară, după ce a blocat accesul cetățenilor moldoveni la site-ul redacției Sputnik Moldova, nu a explicat nici până azi prin ce acesta a încălcat legislația Republicii Moldova. Nu a fost invocat niciun articol care ar conține ceva pentru care site-ul ar fi urmat, conform legii, să fie blocat. În schimb, presa pro guvernare, care îi tot promovează pe unii analiști care propagă războiul, face asta nestingherit. Respectiv, una dintre concluzii poate fi aceea că nici Ion Ceban nu are pre multe șanse să audă o explicație demnă și cultă din partea PAS la acuzațiile pe care le-a făcut publice și pe care, în mod sigur, le-a lansat după ce a avut destule informații că lucrurile stau tocmai așa.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2022
Editoriale
Echipa Maiei Sandu ar face mult mai multe gesturi antirusești, dacă și-ar putea-o permite
Fluxul de știri
0