Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria: veto pentru România și Bulgaria în Schengen

© AFP 2024 / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX SWEDENControl pașapoarte
Control pașapoarte - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2022
Abonare
După ministrul de Interne, și primul ministru al Austriei iese la atac: România și Bulgaria nu trebuie să intre în Schengen, și nici Ungaria nu ar trebui să fie.
CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat marți, cu o zi înainte de o vizită la Zagreb, că Viena nu are o problemă cu aderarea Croației la Schengen, arătând că țara își protejează bine frontierele. În schimb, el a spus că România, Bulgaria și Ungaria lasă migranții ilegali să le treacă granițele.
În cadrul unei conferințe de presă, Nehammer a spus că „noi nu simțim aproape deloc presiunea migrației dinspre Croația spre nord. Deoarece Croația îndeplinește în mod exemplar protecția frontierelor, nu văd o problemă în acest sens. Țările sunt votate individual”.
„Avem 100.000 de persoane care au trecut granița în mod neregulamentar, dintre care 75.000 au traversat țări precum România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrate de autoritățile de securitate de acolo. Este un risc de securitate și trebuie să ne ocupăm de el”, a mai spus cancelarul austriac.
Declarațiile sale vin la doar câteva zile după ce ministrul austriac de interne Gerhard Karner a amenințat că Austria va pune veto la extinderea spațiului Schengen al UE cu România, Bulgaria și Croația.
De asemenea aceste declarații fac și mai puțin probabilă aderarea României la zona Schengen.
Flagurile țărilor BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2022
Internațional
Coaliția care are scopul de a pune capăt dominației dolarului
Fluxul de știri
0