Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a îndemnat OTSC să acorde atenție reglementării în Karabah

Putin - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Putin: delimitarea granițelor va permite ca Baku și Erevan să ajungă la un tratat de pace
CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat la summit-ul liderilor țărilor OTSC că eforturile pentru soluționarea complexă a problemele acute ale reglementării în Nagorno-Karabah au nevoie de atenție în continuare.
”Au nevoie desigur de atenția noastră în continuare - sunt de acord cu colegii care au vorbit deja despre acest lucru - și probleme legate de eforturile de a realiza o reglementare armeano-azeră complexă. Fără îndoială, sunt probleme acute care necesită atenția noastră", a spus Putin în timpul discursului la ședința în format restrâns.
El a adăugat că negocierile trilaterale de la Soci, de la sfârşitul lunii octombrie, între liderii Rusiei, Armeniei şi Azerbaidjanului au creat „o bază bună pentru viitoare compromisuri în chestiuni principiale”.
„Numai prin îndeplinirea consecventă a acestor acorduri (la care s-a ajuns anterior) în chestiunile de delimitare a frontierelor, deblocarea transportului, soluționarea problemelor umanitare, poate fi obținută o normalizare stabilă a relațiilor dintre Armenia și Azerbaidjan. Sperăm că acest lucru va permite în cele din urmă să se ajungă la încheierea un tratat de pace între Erevan și Baku”, a spus Putin.
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2022
Editoriale
Ședința Guvernului la Edineț – o farsă menită să ascunde o crimă
Fluxul de știri
0