Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Ședința Guvernului la Edineț – o farsă menită să ascunde o crimă

© Sputnik / Mihai Carausguvern
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2022
Abonare
Guvernul merge să se întrunească în ședință la Edineț. Dar de ce la Edineț, de ce nu la Chișinău?
De ce miniștrii, care se află cu traiul și cu lucru în Capitală, cheltuie timp și mijloace ca să se deplaseze la Edineț, după care cheltuie același timp și aceleași mijloace ca să întoarcă înapoi? Au ei de luat decizii la Edineț pe care nu le pot lua la Chișinău? Ba bine că nu. Atunci de ce pe timp de criză severă, te inflație galopantă, când oamenii abia de leagă tei de curmei, guvernanții își permit un astfel de lux?
Ei merg la Edineț ca să mimeze un fel de apropiere de popor, de apropiere de problemele oamenilor din raioanele îndepărtate de Capitală. Dar gestul lor este unul eminamente fals. Este suficient să ne amintim cu cât dispreț și chiar ură i-au tratat guvernanții pe oamenii ce au venit să protesteze în Capitală în cadrul mitingurilor organizate de Partidul Șor, ca să înțelegem că doar nevoia de a-și îmbunătăți imaginea publică, ratingul politic și electoral al PAS, care se prăbușește vertiginos, îi mână pe membrii Guvernului tocmai la Edineț.
Apropo, printre multele lucruri care ne-au surprins odată cu instalarea în funcția a PAS a fost disprețul și chiar ura nedisimulată a noilor guvernanți față de poporul Republicii Moldova, față de oamenii simpli, față de cei sărmani, plini de probleme și nevoi. Domnilor, dar asta este, de fapt, o crimă pentru că ei își exercită mandatele în Parlament și, în general, în toate instituțiile statului pe care le-au ocupat, în numele poporului.
Așa că și ședința de astăzi a Guvernului la Edineț este o farsă menită să ascundă o crimă – ura guvernanților față de propriul popor.
Fluxul de știri
0