Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marina Tauber rămâne în continuare în arest la domiciliu

© Sputnik / Rodion ProcaMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2022
Abonare
Magistrații au hotărât! Marina Tauber rămâne în continuare în arest la domiciliu.
CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. Decizia a fost luată astăzi de magistrații de la Judecătoria Chișinău cu sediu la Ciocana.
După ce a aflat noua decizie, Tauber a declarat că protestele antiguvernamentale în Moldova vor continua.
„Noi nu ne oprim, vom continua până la urmă. Mie îmi pare rău că în perioada asta și situația din țara noastră, eu nu pot să fiu fizic alături de echipă”, a spus Tauber.
Tot astăzi, în Capitală a avut loc un nou flashmob. Acesta a fost organizat de Partidul „ȘOR”, la Procuratura Anticorupție. Participanții la manifestație au acuzat-o pe șefa acestei instituții, Veronica Dragalin, de adoptarea tacticii struțului în contextul scandalului privind scurgerile de informații de pe Telegram, care arată că a fost numită în funcția de procuror-șef printr-un concurs trucat inclusiv de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Protestatarii au purtat și un banner cu imaginea unui struț cu capul băgat în nisip.
Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, nu a întreprins nimic până acum în contextul scurgerii de informații privind vicierea concursului în urma căruia a fost aleasă în acest post.
„Ea nu face nimic, nu a pedepsit pe nimeni, ci luptă împotriva opoziției. Se preface că nimic nu s-a întâmplat, deși toți au văzut cum a fost falsificat concursul și cum s-a făcut totul ca Dragalin să ajungă în acest post. Ori ea, ori altcineva trebuie să răspundă pentru asta”, a menționat Pavel Verejanu.
Марина Таубер и Юрий Кузнецов у здания суда сектора Чеканы - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Politică
Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu
Fluxul de știri
0