Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu

© Sputnik / Rodion ProcaМарина Таубер и Юрий Кузнецов у здания суда сектора Чеканы
Марина Таубер и Юрий Кузнецов у здания суда сектора Чеканы - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Abonare
Deputatul Partidului Șor, Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu, așa a decis astăzi magistrații din sectorul Ciocana a Judecătoriei Chișinău.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. În fața sediului din sectorul Ciocana a judecătoriei s-a adunat un grup de susținători. Ieșită din ședința instanței de judecată, Tauber a anunțat că solicitarea avocaților ei a fost respinsă, ceea ce înseamnă că ea rămâne în arest la domiciliu.
“Eu vă spuneam să nu aveți așteptări mari (de la instanța de judecată – n.n.) pentru că vedeți cât de mult noi îi încurcăm Maiei Sandu. Ea vede că protestele noastre devin mai mari și mai ample”, a declarat Tauber.
Alesul poporului a confirmat zvonul de dimineață că procurorii au descins cu percheziții la domiciliul președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu.
“Astăzi au fost decise percheziții noi. Au fost organizate percheziții la domnul Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, și, din câte am aflat de la avocații noștri, la niște activiști care au fost activi, vocali în cadrul protestelor”, a spus Marina Tauber.
Ea a mai spus că Dinu Țurcanu a fost audiat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pe un nou dosar intentat organizatorilor protestelor: destabilizarea situației din țară.
“Acum nu pot să vă dau alte detalii. De la avocați cunosc că domnul Țurcanu a fost audiat la PCECOPS. Deja avem un dosar nou pe capul nostru: destabilizarea situației în țară. Faptul că noi nu suntem de acord cu noile prețuri, cu scumpirile, cu presiunea asupra opoziției și altele se numește destabilizare”, a mai spus Tauber.
În final deputata a spus că, în pofida represiunilor politice la care se dedau autoritățile, protestele vor continua, inclusiv în duminica următoare, până când Maia Sandu va demisiona.
“În preajma zilei de duminică, Maia Sandu și clica ei, deja nu știu ce să mai întreprindă ca să ne oprească. Dar “dragă” Maie, noi o să protestăm oricum și duminica și cât o să trebuiască până când tu ai să pleci nu doar din funcție (de șef al statului - n.n.), dar și din țară noastră”, a mai spus deputata Partidului Șor, Marina Tauber.
Fluxul de știri
0