Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia şi Angola discută despre un acord nuclear civil bilateral

© AFP 2024 / OSVALDO SILVAAngola
Angola - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2022
Abonare
Angola, care deţine o centrală hidroelectrică de tehnologie rusească, discută cu Moscova despre un posibil acord în domeniul energiei nucleare.
BUCUREŞTI, 21 nov – Sputnik. Ambasadorul Angolei în Rusia a explicat pentru Sputnik care este stadiul actual al negocierilor. Autoritățile angolezacore și ruse discută despre un acord nuclear civil bilateral, a declarat luni pentru Sputnik ambasadorul Angolei în Rusia, Joaquim Augusto de Lemos.
O declarație a fost făcută în contextul forumului internațional Atomexpo 2022, dedicat energiei nucleare civile, care a reunit la Soci, pe 21 și 22 noiembrie, reprezentanți ai peste 50 de țări.
„Acordul în domeniul energiei nucleare dintre Angola și Rusia este încă în discuție – nu aici la forum, ci în general. Suntem aici pentru a vedea expoziția, dar nu intenţionăm să semnăm în mod special un acord aici”, a spus Augusto de Lemos.
Luanda este interesată de noi oportunități pentru a folosi hidroelectricitatea după ce a investit masiv în hidrocentrale, a adăugat de Lemos.
„Astăzi avem posibilitatea de a compara hidrocentralele cu reactoarele nucleare și să înțelegem care variantă este mai potrivită pentru viitor. Suntem foarte interesați de noile tehnologii verzi și de noile modalități de a genera energie în viitor. De aceea am venit la conferință: să vedem expoziția și să aflăm mai multe despre noile tehnologii”, a încheiat ambasadorul.
Angola are un baraj hidroelectric construit de compania rusească Technopromexport din 1987 până în 2013. Centrala electrică Kapanda, cea mai mare din Angola, produce peste 50% din energia electrică a țării.
Angola continuă să colaboreze cu Rusia
În ciuda presiunii occidentale asupra țărilor africane, Angola continuă să colaboreze cu Rusia. Se relatează că Luanda a vrut recent să se alăture sistemului rusesc de plăți Mir, permițând, în același timp, utilizarea acestor carduri.
Militari ucraineni - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2022
Internațional
Executarea prizonierilor de război ruși: Rusia promite să-i pedepsească pe autorii crimei
Fluxul de știri
0