Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Executarea prizonierilor de război ruși: Rusia promite să-i pedepsească pe autorii crimei

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaMilitari ucraineni
Militari ucraineni - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia îi va căuta pe cei implicați în execuția militarilor ruși care s-au predat ucrainenilor în Donbas și nu exclude să apeleze la structurile internaționale, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
BUCUREŞTI, 21 nov – Sputnik. ONU și Ucraina desfășoară, de asemenea, investigații separate.
Ca reacție la videoclipurile recente care arată execuția prizonierilor ruși de către soldații ucraineni, Kremlinul a promis că va face dreptate.
„Fără îndoială, Rusia îi va găsi pe cei care au comis această crimă. Ei trebuie găsiți și pedepsiți”, a declarat pe 21 noiembrie purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.
Rusia va face tot posibilul pentru a atrage atenția asupra acestei crime la nivel global, a mai spus Peskov. Țara va apela la organisme internaționale în acest scop, „dacă va fi necesar”.
La sfârșitul săptămânii trecute, au fost încărcate două videoclipuri. Unul arată 12 soldați ruși dezarmați care se predau soldaților ucraineni. Videoclipul se termină brusc când o ultimă siluetă iese din adăpost, când se aud împușcături.
Al doilea videoclip arată același loc cu 12 cadavre de soldați în bălți de sânge.

Investigaţii în desfăşurare

Pe 18 noiembrie, Apărarea Rusă a descris videoclipurile drept „crimă deliberată și metodică”. Faptele au avut loc în satul Makeevka din Donbas. Comisia rusă de anchetă a fost sechestrată.
Moscova a cerut organizațiilor internaționale să condamne acest masacru și să efectueze o anchetă amănunțită asupra lui, potrivit Ministerului rus de Externe.
Pe 19 noiembrie, ONU a declarat că „ştie despre aceste videoclipuri și le analizează”, a menționat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt adjunct al Secretarului General al ONU.
De asemenea, pe 20 noiembrie, Ucraina a anunțat că a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale acestor crime.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2022
Internațional
The Washington Post: Zelenski manipulează cu Washingtonul
Fluxul de știri
0