Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea Britanie livrează către Ucraina arme de ultimă generaţie

Brimstone - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se relatează că Londra a expediat către Kiev un număr necunoscut de rachete Brimstone 2 ghidate cu laser.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Marea Britanie a furnizat Ucrainei rachete Brimstone 2 de înaltă precizie, a informat luni presa britanică. Videoclipul publicat de armată a arătat livrarea unei versiuni avansate a proiectilului în comparație cu cele deja utilizate de forțele ucrainene, potrivit RT.
Potrivit relatărilor, Londra a început să livreze în Ucraina versiuni anterioare ale rachetei în urmă cu aproximativ șase luni. Deși au fost concepute inițial pentru a fi lansate din aeronave, aceste proiectile sunt de obicei lansate de trupele ucrainene din camioane modificate. Sunt folosite pentru a distruge tancurile inamice și alte vehicule militare.
Fiecare rachetă Brimstone 2 costă aproximativ 175.000 de lire sterline (207.110 de dolari).
Acestea au două moduri de funcționare: acestea fie pot lovi ținte urmărind un laser, fie pot să selecteze unul dintr-o listă preprogramată cu ajutorul radarului.
Sistemul poate scana câmpul de luptă și poate selecta în mod independent ținta cea mai potrivită, scutând în același timp vehiculele civile și echipamentele militare de importanță secundară.
Bulgaria - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2022
Internațional
Bulgaria se pregătește de un alt rând de alegeri anticipate
În timpul vizitei sale la Kiev în weekend, premierul britanic Rishi Sunak a dezvăluit un nou pachet de ajutor militar în valoare de 50 de milioane de lire sterline.
Marea Britanie a fost unul dintre principalii furnizori de arme pentru Ucraina de când Rusia și-a lansat ofensiva la sfârșitul lunii februarie.
Între timp, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, din care face parte Marea Britanie, a subliniat luni că alianța militară trebuie să continue livrarea de arme către Ucraina pentru a se asigura că conflictul se va încheia la masa negocierilor cât mai curând posibil.
Înalți oficiali ruși au semnalat în mod repetat că Moscova este pregătită pentru discuții, susținând în același timp că Ucraina stabilește condiții nerealiste pentru dialog.
Kremlinul a caracterizat conflictul în desfăşurare ca fiind un „război de proximitate” declanşat de către SUA și NATO. Moscova insistă, de asemenea, că Occidentul nu face decât să prelungească conflictul și riscă o confruntare directă între Rusia și blocul militar prin livrarea de arme către Kiev.
Fluxul de știri
0