Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou protest la „Franzeluța”, angajații nu acceptă un conducător comod puterii politice

La combinatul „Franzeluța” - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2022
Abonare
La cel mai mare combinat de panificație din Moldova, „Franzeluța”, săptămâna a început cu un nou protest împotriva numirii noii conduceri la întreprindere.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Angajații „Franzeluța” susțin că puterea politică a țării și-a instalat în fruntea combinatului persoana comodă, efectuând astfel „un atac raider asupra întreprinderii”.
Amintim că la conducerea „Franzeluța” a fost desemnat prin concurs fostul director al postului de televiziune proguvernamental TV8, Andrei Beșliu.
Despre Beșliu presa scrie că ar avea legături cu ex-deputatul PDM, Vladimir Andronache, care este figurant în dosare de corupție, potrivit fostului vicespicher Alexandru Slusari.
Problema ocupării prin concurs a unor funcții importante a fost prezentată în fața societății moldovenești dintr-o perspectivă foarte proastă ca urmare a scandalului provocat de scurgerile de date din corespondența mai multor demnitari moldoveni. Printre aceștia s-a remarcat actualul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenko, care ar fi implicat în trucarea concursului de angajare a Veronicăi Dragalin în fruntea Procuraturii Anticorupție.
Atât Litvinenco, cât și Dragalin, au refuzat să demisioneze, chiar dacă nimeni dintre ei nu a putut demonstra că dezvăluirile despre trucarea concursului nu sunt adevărate.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Societate
Ceban: Au dat indicații ca Franzeluța să nu se implice în proiectul cu pâinea socială
Fluxul de știri
0