Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

The Washington Post: Zelenski manipulează cu Washingtonul

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2022
Abonare
Zelenski obligă SUA să ia decizii contrare intereselor Washingtonului, aunță The Washington Post.
CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Vladimir Zelenski forțează Statele Unite să ia decizii care sunt contrare intereselor naționale americane, a scris editorialistul The Washington Post David Ignatius.
"Să ne gândim la relația delicată dintre Washington și Kiev. Zelensky <...> își forțează patronul superputerii să facă lucruri care ar putea să nu fie în interesul Statelor Unite", a spus jurnalistul.
În opinia sa, administrația Joe Biden face un echilibru între sprijinul militar pentru Ucraina și „evitarea a tot ceea ce ar putea provoca un conflict direct între Rusia și Statele Unite”.
Ca exemplu, a citat situația cu generalul american Mark Milley , care a anunțat un posibil dialog între Moscova și Kiev. Ca răspuns la aceasta, oficialii de la Casa Albă s-au grăbit să răspundă că Washingtonul nu pune presiune asupra Kievului în chestiunea negocierilor de pace.
Autorul a încheiat îndemnându-l pe Biden să apere Statele Unite și să prevină „o alunecare către conflictul nuclear”.
După ce presa occidentală a relatat despre incitarea Kievului la un dialog cu Moscova, președintele Ucrainei a vorbit despre posibilitatea negocierilor cu Rusia, dar sub rezerva restabilirii integrității teritoriale a țării și compensarea pierderilor. În același timp, autoritățile de la Kiev au legiferat imposibilitatea de a desfășura negocieri, iar Zelenski a declarat în repetate rânduri că nu va fi de acord cu acestea.
Moscova a remarcat inconsecvența poziției ucrainene, dar a declarat că rămâne deschisă dialogului și nu prezintă nicio precondiție pentru aceasta. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, obiectivele Rusiei sunt binecunoscute și vor fi atinse fie printr-o operațiune militară specială, fie prin negocieri.
Lloyd Austin - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2022
Internațional
Pentagonul: conflictul din Ucraina ar putea declanșa o cursă a înarmărilor nucleare
Fluxul de știri
0