Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan: Occidentul va plăti un preț infinit pentru încercarea de a izola Rusia

© AFP 2022 / ADEM ALTANRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele turc Erdogan spune că Occidentul va plăti un preț infinit pentru izolarea Rusiei
CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Politica de izolare a Rusiei va duce la consecințe grave pentru țările europene, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan în emisiunea „Moscova. Kremlinul. Putin” de la postul de televiziune Russia 1.
"Prețul va fi nesfârșit. Și Europa plătește acest preț din ce în ce mai mult și Polonia împreună cu ea", a spus el.
La mijlocul lunii noiembrie, liderul turc spunea că Occidentul, condus de Statele Unite, ataca Rusia „aproape fără reținere”, iar Moscova trebuie să reziste. Acțiunile ei din Ucraina la Ankara au fost numite non-aliatoare, deoarece acestea au fost precedate de pașii NATO .
După începerea operațiunii speciale militare rusești în Ucraina, țările occidentale au intensificat presiunea de sancțiuni asupra Moscovei, dar acest lucru a provocat o creștere a prețurilor la combustibil și o inflație record în SUA și Europa. După cum a subliniat președintele Vladimir Putin, politica de limitare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident, dar sancțiunile au dat o lovitură severă întregii economii globale. Cu toate acestea, potrivit șefului statului, nu a fost posibilă subminarea stabilității financiare a Rusiei, iar Europa însăși a ajuns într-un impas al sancțiunilor.
dolari - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2022
Economie
Un amiral american avertizează SUA despre o amenințarea ce devine tot mai mare
Fluxul de știri
0