Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene împotriva „vestelor galbene” la Paris

© SputnikPoloțiști francezi contra manifestanților
Poloțiști francezi contra manifestanților - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2022
Abonare
La Paris poliția a folosit gaze lacrimogene în timpul protestelor organizate cu ocazia celei de a patra aniversări a mișcării „vestelor galbene”.
CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Sâmbătă, în timpul unei demonstrații a „vestelor galbele” la Paris, acțiune care coincide cu a patra aniversare a acestei mișcări protestatare, manifestanții s-au ciocnit cu poliția, care a folosit împotriva lor gaze lacrimogene.
Înregistrările video postate de protestatari pe rețelele de socializare arată că poliția a început să-i împingă pe manifestanți, folosind împotriva lor gaze lacrimogene și bastoane.
Manifestația, programată să coincidă cu cea de-a patra aniversare a acțiunilor „vestelor galbene”, a început din Place de la Bourse din Paris sâmbătă după-amiază. Protestatarii au cerut justiție socială și fiscală, salarii și pensii mai mari, având în vedere inflația ridicată, prețuri mai mici la bunuri esențiale și energie.
Activiștii au cerut, de asemenea, un plan bugetar de urgență pentru unitățile sanitare municipale.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2022
Politică
Poliția anunță detalii despre protestul din Capitală
Fluxul de știri
0