Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția anunță detalii despre protestul din Capitală

© Sputnik / Rodion Procaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2022
Abonare
Oamenii legii au venit cu detalii despre protestul antiguvernamental de astăzi, organizat în Capitală.
CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Poliția anunță că la protestul antiguvernamental de astăzi, din centrul Capitalei, au participat în jur de 3 000 de persoane, în timp ce organizatorii susțin că au fost peste 50 000 de oameni.
Potrivit Poliției, participanții la acțiunea de protest, fiind ghidați de organizatori, nu s-au conformat cerințelor forțelor de ordine și au admis grave încălcări, una dintre acestea fiind blocarea intenționată a traseului, astfel împiedicând deplasarea transportului public și a mașinilor cu regim prioritar de circulație în special al ambulanțelor.
"Comportamentul protestatarilor a dus la aglomerarea excesivă a transportului pe străzile din centrul capitalei și formarea ambuteiajelor. Somați de nenumărate ori la conformare și atitudine, organizatorii protestului vădit au ignorat cerințele oamenilor legii", scrie Poliția Republicii Moldova pe canalul de telegram.
Oamenii legii mai susțin că "în rândul participanților la întrunirea de astăzi din centrul Capitalei au fost depistate persoane în stare de ebrietate, care au manifestat comportament agresiv și nesubordonare".
"Totodată, precizăm că mai mulți locuitori ai Capitalei au solicitat intervenția oamenilor legii, fiind nemulțumiți de comportamentul protestatarilor și situația creată de aceștia pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Organizatorii întrunirii au manifestat lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine", mai scrie Poliția.
Pentru faptele ilegale admise în timpul întrunirii, în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, persoanele vinovate sunt pasibile de răspundere în baza Codului Contravențional și Penal, au menționat oamenii legii.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2022
Politică
Un nou protest antiguvernamental organizat de Partidul Șor în Chișinău
Fluxul de știri
0