Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul: conflictul din Ucraina ar putea declanșa o cursă a înarmărilor nucleare

© AP Photo / Michael ProbstLloyd Austin
Lloyd Austin - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful Pentagonului Austin: conflictul din Ucraina ar putea provoca o cursă înarmărilor nucleare
CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Potrivit șefului Pentagonului, Lloyd Austin, conflictul din Ucraina ar putea stimula răspândirea armelor nucleare, în care regimurile nedemocratice din întreaga lume ar putea vedea „o licență pentru o vânătoare proprie”.
La o conferință din Canada el a afirmat că rezultatul confruntării, în care ministrul american vede o „provocare istorică”, va determina întreaga imagine a securității globale în secolul XXI și soarta ordinii mondiale, care a fost structurată ca urmare a celui de-al Doilea Război Mondial.
„Oamenii lumii nu doresc întoarcerea în trecut, venirea unei noi ere întunecate a instabilității, haosului și războiului. Iar invazia rusă este o posibilitate de a estima o posibilă lume a tiraniei și a tulburărilor în care niciunul dintre noi nu vrea să trăiască. Este o invitație de a păși într-o lume tot mai puțin sigură, asupra căreia se lasă umbra proliferării nucleare”, a spus Austin.
El a remarcat, între altele, avantajele ordinii mondiale post-belice, subliniind în acest context „contribuția semnificativă” la construirea acesteia a armatei sovietice, care, așa cum a spus el, a suferit „pierderi colosale, estimate la opt milioane de morți și poate chiar mai mult”.
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2022
Rusia
Occidentul și-a schimbat retorica față de Rusia după incidentul cu rachete din Polonia
Fluxul de știri
0