Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentul și-a schimbat retorica față de Rusia după incidentul cu rachete din Polonia

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaSteagurile UE și SUA
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Perseverența Kievului de a refuza să negocieze cu Moscova a epuizat deja răbdarea Occidentului. Iar Statele Unite și Europa și-au schimbat retorica față de Rusia după incidentul cu rachete din Polonia
BUCUREŞTI, 19 nov – Sputnik. În Statele Unite și Europa, oboseala crește din cauza conflictului prelungit din Ucraina, scrie Global Times .
Potrivit experților citați de publicație, perseverența Kievului de a refuza să negocieze cu Moscova a epuizat deja răbdarea Occidentului.
„Discuțiile acerbe ale incidentului nu numai că au dezvăluit o scindare tot mai adâncă în Occident, dar au arătat și oboseala Europei și a Statelor Unite din cauza crizei prelungite”, se spune în publicație.
Publicația a remarcat, de asemenea, un contrast puternic în retorica Washingtonului și a principalelor țări europene în raport cu Rusia.
De data aceasta, au luat inițiativa de a convinge cât mai curând țările baltice că Ucraina și nu Rusia a fost cea care a lansat racheta, în timp ce Zelenski a negat totul.
În general, potrivit experților, incidentul cu rachete din Polonia a testat limita inferioară a răbdării membrilor NATO .
„Alianța nu va intra în confruntare directă cu Rusia”, a subliniat Global Times.
În seara zilei de 15 noiembrie, două rachete ar fi căzut pe teritoriul polonez, lângă granița cu Ucraina, două persoane și-au pierdut viața.
Inițial, Varșovia susținea că rachetele sunt de fabricație rusească, dar mai târziu a recunoscut că acestea erau cel mai probabil arme ucrainene.
Ministerul rus al Apărării a precizat că nu a efectuat niciun atac în apropierea graniței cu Ucraina şi Polonia. Ulterior, a explicat că analiza imaginilor de la fața locului a arătat că resturile provin de la o rachetă pentru sistemul de apărare aeriană S-300 operat de armata Ucrainei.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2022
Rusia
Rezoluția AIEA privind Centrala nucleară Zaporojie este irealizabilă – Slițki
Fluxul de știri
0