Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Familia Biden urmează să fie anchetată în SUA

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediabiden
biden - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2022
Abonare
La o zi după ce au redobândit majoritatea în Camera Reprezentanţilor din SUA, republicanii au declarat că vor face din investigarea familiei preşedintelui Joe Biden prioritatea lor „absolută”
Veşti proaste pentru Joe Biden: republicanii au anunţat că vor iniţia o anchetă a Congresului care să se concentreze pe afacerile din străinătate ale fiului preşedintelui, Hunter Biden.
Hunter Biden, în vârstă de 52 de ani, face deja obiectul unei anchete federale, dar până în prezent nu a fost pus oficial sub acuzare. Cel mai mic dintre fiii preşedintelui Biden nu este implicat în administraţie în nicio calitate, dar republicanii insistă că ancheta lor va determina amploarea presupusei implicări a preşedintelui Joe Biden în afacerile fiului său, inclusiv în perioada în care actualul şef al Casei Albe era vicepreşedintele lui Barack Obama.
Un raport publicat de republicanii din Senat în septembrie 2020 a constatat că Hunter Biden a „profitat” de poziţia tatălui său, dar nu a ajuns la concluzia că şi actualul preşedinte s-ar face vinovat de ceva.
Într-un raport interimar prezentat joi într-o conferinţă de presă, republicanii susţin însă că preşedintele a minţit poporul american în legătură cu presupusa sa implicare în afacerile familiei sale.
„Participarea preşedintelui la îmbogăţirea familiei sale este, într-un cuvânt, un abuz la cel mai înalt nivel”, a declarat James Comer, viitorul preşedinte al Comisiei de supraveghere din Camerei Reprezentanţilor.
„Vreau să fiu clar: aceasta este o investigaţie asupra lui Joe Biden şi pe asta ne vom concentra în viitorul Congres”, a mai precizat el.
Comer a fost însoţit la conferinţa de presă de congresmanul Jim Jordan, care urmează să devină preşedintele Comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor. Republicanul din Ohio a scris ulterior pe Twitter că „afacerile familiei Biden reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale”.
Republicanii îl acuză pe Hunter Biden de diverse infracţiuni, inclusiv evaziune fiscală şi fraudă electronică, dar nu spus dacă şi când au de gând să-l convoace în Congres pentru a-l audia.
Ancheta recent anunţată este una dintre multele pe care le-ar putea iniţia republicanii din Camera Reprezentanţilor după ce au câştigat majoritatea. Alte anchete ar putea viza retragerea trupelor din Afganistan de către administraţia Biden şi gestionarea pandemiei de coronavirus.
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2022
Rusia
Occidentul și-a schimbat retorica față de Rusia după incidentul cu rachete din Polonia
Fluxul de știri
0