Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

S-au ciuruit: Marea Britanie a intrat oficial în recesiune

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2022
Abonare
Una din ţările promotoare ale sancţiunilor anti-ruseşti şi-a declarat oficial intrarea în recesiune
BUCUREȘTI, 18 nov - Sputnik. Eforturile de a sancţiona Rusia au efecte neaşteptate: Marea Britanie este "acum în recesiune", a declarat Jeremy Hunt, ministru de finanţe, în fața parlamentarilor britanici, în timp ce își prezenta planul său de majorare a impozitelor și de reducere a cheltuielilor.
Oficialul a declarat că Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară consideră că economia este acum în contracție.
Organismul de supraveghere fiscală a prognozat că economia britanică se va contracta cu 1,4% anul viitor, după ce a crescut cu 4,2% în acest an, a spus Hunt.
Şomajul în Marea Britanie este aşteptat să crească la 4,9% în 2024, de la 3,6% în prezent, o deteriorare față de previziunile sale din martie, de aproximativ 4% în următorii patru ani.
CSE - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2022
Politică
Comisia pentru Situații Excepționale, în ședință: Ultimele decizii luate în Moldova
Revizuirea în scădere a Oficiului pentru Responsabilitate Bugetară este în linii mari în concordanță cu perspectivele pe care Banca Angliei le-a oferit luna aceasta, care a prognozat o recesiune de doi ani.
Perspectiva mai sumbră a OBR reflectă impactul inflației galopante asupra veniturilor gospodăriilor și a activității întreprinderilor, precum și costurile mai mari ale împrumuturilor după o serie de majorări ale ratelor dobânzilor de către BoE pentru a limita creșterea prețurilor.
"Planul nostru duce, de asemenea, la o încetinire mai puțin adâncă, la o creștere mai mare pe termen lung", a declarat Hunt.
Prognoza prezentată joi este mult mai proastă decât orientările oferite de OBR în martie, când a declarat că se așteaptă ca Marea Britanie să se extindă în următorii patru ani, cu o creștere de 1,8% în 2023. În urmă cu opt luni, OBR a spus că, până în 2026, economia britanică va fi cu 8,4% mai mare decât în al patrulea trimestru al anului 2019, înainte de a fi lovită de pandemie.
Ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2022
Rusia
Moscova menţionează condițiile pentru extinderea acordului privind cerealele
Fluxul de știri
0