Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a reacționat la afirmațiile lui Zelenski despre rachetele căzute în Polonia

© Sputnik / POOL / Mikhail Metzel / Accesați arhiva multimediaВстреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2022
Abonare
Biden a refuzat să creadă în afirmațiile lui Zelenski despre rachetele căzute în Polonia.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Președintele american Joe Biden nu a considerat declarația lui Vladimir Zelenski drept dovadă că Kievul nu a fost implicat în căderea rachetelor pe teritoriul polonez, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.
„Aceasta nu este o dovadă”, a spus liderul american.
Anterior Zelenski a spus că nu are nicio îndoială că Kievul nu a fost implicat în incidentul din Polonia, unde două rachete au căzut și două persoane au fost ucise. El a cerut să permită reprezentanților Ucrainei să efectueze investigații la locul incidentului și a adăugat că „dorește dovezi”.
Marți seară, presa a relatat despre căderea a două rachete în Voievodatul Lubelskie, la granița polono-ucraineană, ucigând două persoane. În aceeași zi, Rusia a efectuat bombardarea unor obiecte pe teritoriul Ucrainei.
Potrivit agenției AP, acestea erau rachete ucrainene lansate pentru a intercepta proiectile rusești.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că armata rusă nu a lovit nicio țintă în apropierea graniței ucrainene-polone, iar toate declarațiile Varșoviei despre implicarea Moscovei sunt o provocare. Departamentul militar rus a mai indicat că, conform concluziilor experților, fotografiile publicate de la fața locului arată fragmente ale unei rachete ucrainene pentru complexul S-300.
Biden a declarat, făcând bilanțul reuniunii de urgență a liderilor țărilor G7, că datele preliminare nu confirmă că racheta căzută a fost lansată de trupele ruse. Pentagonul a spus că intenționează să opereze nu cu speculații, ci cu fapte, pentru care există suficiente oportunități de lămurire.
Miercuri, Duda a recunoscut, de asemenea, că este foarte probabil ca rachetele să aparțină Ucrainei, transmite RIA Novosti.
Drapele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Internațional
Ucraina și Statele Unite și-au anunțat intenția de a construi un reactor nuclear modular
Fluxul de știri
0