Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina și Statele Unite și-au anunțat intenția de a construi un reactor nuclear modular

© Ukrainian Presidential Press OfficeDrapele SUA și Ucrainei
Drapele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Abonare
Ambasadorul ucrainean în SUA, Oxana Markarova, a anunțat că Ucraina și Statele Unite au planuri de a construi un mic reactor nuclear modular.
CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Kievul și Washingtonul intenționează să construiască un mic reactor nuclear modular pe teritoriul ucrainean, a declarat duminică ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Oxana Markarova.
„Astăzi, în cadrul celei de-a 27-a Conferințe ONU privind schimbările climatice, reprezentantul special pentru climă al președintelui SUA, John Kerry, și ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, au anunțat lansarea unui proiect pilot pentru construirea unui mic reactor modular în Ucraina”, a scris Markarova pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acesteia, participanții la proiectul pilot sunt consorțiul internațional al Laboratorului Național Argonne, Energoatom ucrainean, Consiliul de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei și Centrul Științific și Tehnic de Stat al Ucrainei pentru Securitate Nucleară și Radiologică.
Parteneri la acest proiect mai sunt companiile private Clark Seeds, Doosan Enerbility, FuelCell Energy, IHI Corporation, JGC Corporation, Samsung C&T Corporation și Starfire Energy.
Fluxul de știri
0