Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus este revoltat de reacția țărilor NATO la incidentul cu rachete din Polonia

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaExternele de la Moscova, sediul central
Externele de la Moscova, sediul central  - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe a calificat drept revoltătoare reacția țărilor NATO la incidentul cu rachete din Polonia.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Reacția publică a unui șir de țări NATO la incidentul cu rachete este revoltătoare, mass-media străină a răspândit afirmații false că Rusia ar putea fi vinovată, a declarat miercuri Ministerul de Externe al Federației Ruse.
„Constatăm reacția publică revoltătoare la cele întâmplate într-un șir de țări NATO, în mediile de informare care, la unison, fără dorința de a clarifica situația, s-au grăbit să răspândească acuzații absolut false, nefondate despre faptul că vinovată ar putea fi Rusia”, este menționat în comunicatul publicat pe site-ul instituției.
„Suntem siguri că o investigație imparțială și publicarea rezultatelor ei vor demasca această provocare”, este menționat în comunicat.
În ajun, presa poloneză a comunicat că două rachete au căzut în Voievodatul Lublin, la granița cu Ucraina, două persoane au murit în urma accidentului. Ministerul polonez de Externe a declarat că acestea sunt rachete de producție rusă, dar președintele Andrzej Duda a menționat că nu se știe deocamdată cu exactitate ale cui au fost rachetele.
Joe Biden a convocat în marja G20 o întrunire cu privire la situația din Polonia, invitând liderii țărilor NATO și G7 care participă ca și el la summitul din Bali. Potrivit președintelui american, datele preliminare exclud posibilitatea ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2022
Internațional
NATO recunoaşte că rachetele din Polonia erau ucrainene, dar tot Rusia e de vină
Fluxul de știri
0